Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за смяна на масло в скоростите!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за смяна на масло в скоростите!

Здравейте колеги,карам Alfa Romeo 156 Sportwagon 12.2002 1.9JTD-115кс,трябва да сменя маслото на скоростите /5-степенна-ръчна/,но от прочетено,изгледани снимки и клипове,така и не намирам тези пробки.Имам една от задната страна на кутията която леко сочи надолу,имам една отпред на кутията отдолу която сочи леко напред,но и никъде не намирам тази през която трябва да се сипва.Предполагам скоростните кутии са няколко вида,защото като гледах на клиповете пробката за наливане е отпред високо горе,а тази за източване е отстрани под вътрешното каре....Моля който е сменял да даде съвет!Благодаря ви!

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 19:26.

Comment

Първоначално публикувано от seagal Покажи съобщение
      Здравейте колеги,карам Alfa Romeo 156 Sportwagon 12.2002 1.9JTD-115кс,трябва да сменя маслото на скоростите /5-степенна-ръчна/,но от прочетено,изгледани снимки и клипове,така и не намирам тези пробки.Имам една от задната страна на кутията която леко сочи надолу,имам една отпред на кутията отдолу която сочи леко напред,но и никъде не намирам тази през която трябва да се сипва.Предполагам скоростните кутии са няколко вида,защото като гледах на клиповете пробката за наливане е отпред високо горе,а тази за източване е отстрани под вътрешното каре....Моля който е сменял да даде съвет!Благодаря ви!
      Маслото се налива в твоя случай, през отвора за мерене на нивото на маслото, вадиш пръчката и наливаш колкото е необходимо. Горния пост го игнорирай, колегата не е запознат
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Е как през пръчката за мерене на маслото,тя нали е за маслото на двигателя в картера,как ще наливам там масло за скорости което е 75/90?

Comment

...
          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 19:26.

Comment

Гледал съм е тази снимка,и трите пробки ги нямам на моята скоростна кутия!Гледал съм е тази снимка,и трите пробки ги нямам на моята скоростна кутия!Затова написах че имам пробка в задната част на кутията която сочи назад към колата,а не в страни както е на снимката,а такава за наливане просто не виждам никъде по нея!
            Last edited by seagal; d.m.y г., 18:29.

Comment

Е как през пръчката за мерене на маслото,тя нали е за маслото на двигателя в картера,как ще наливам там масло за скорости което е 75/90?
              Да наливаш маслото през щеката на двигателя не е никак добре.
              Скоростната кутия има малка щека, десетина см. Стои отгоре. Отзад. При мен е така на една от колите.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Майкоооо, имаш пръчка и за нивото на маслото в скоростите Добре че попита, през тая за нивото на маслото на двигателя не се налива никога нищо
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Нямаш ги, защото имаш щека с min и max. Имаш една пробка и тя е за източване на маслото. Наливаш през отвора на щеката 2л. масло. Щеката се намира под казанчетата за хидравликата и спирачната течност. Успех!
                  sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115h.p.

Comment

Хайде сега майкоооо,нали за това е форума да се съветва човек,не е задължително да съм сервизен техник,за да знам това,макар че съм е огледал цялата кутия,интересно ми е къде точно има такава щека за която говориш!

---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:32 ----------

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:33 ----------

Благодаря колега,ще погледна под тях да видя дали ще е намеря!

Comment

Хайде сега майкоооо,нали за това е форума да се съветва човек,не е задължително да съм сервизен техник,за да знам това,макар че съм е огледал цялата кутия,интересно ми е къде точно има такава щека за която говориш!

---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:32 ----------

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:33 ----------

Благодаря колега,ще погледна под тях да видя дали ще е намеря!
                      Възклицанието си беше за мен, не поясних точно и щеше да стане беля, ако не беше попитал.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

...
                        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 19:27.

Comment

Видях къде е щеката,благодаря колега,едва ли щях да е видя изобщо,забита е супер отзад.Значи по щеката ще меря нивото,знам че е 2л за тази кутия...

Comment

...
                            Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 19:27.

Comment

Благодаря Ви на всички за бързата реакция,сега вече най-после ще си го сменя,че съм минал 180 000 досега с алфата ,а тя самата по показания е на 282 000,а в нито един сервиз не го смениха,защото на ръчните не се сменяло никога,а до колкото прочетох по форумите,се сменя на 60-80 000км или 5 години!

Comment

Working...
                              X